Tuesday, August 25, 2009

BANGUN!!!!

Tips Kejutkan orang bersahur

Puasa dah mula, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah
time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba :)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur.. ini antara
caranya..

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan
lahan...

2. sentuh bahu org tidur tu.. dan goyangkan perlahan lahan..sambil
panggil nama dia...

3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...

4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...

5. tutup kipas/air cond

tapi kalau still tak ada respon jugak bwat camnih...

1. jerit nama dia kuat kuat...

2. gigit ibu jari kaki dia..cam hantu toyol gigit

3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang

4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam

5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi gempabumi!
tsunami! tsunami!

6. jerit api! api! api!

7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli
sebelah hidung dia... bgi ambik bau sket

still gak tak ada respon buwat camnih...

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia
byk kali...

2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin....


tapi kalau still tak ada respon jgak...ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih
menyayanginya. ...

(heee...)

khas untuk yg pyh bangkit...

(1st time full Malay. ahaks. copy paste je pong)
Selamat Berpuasa ye... puasa jgn tak puasa.


2 comments:

FaFaFa said...

hahaha. teringat kat conversation semalam.

slamat berpuasa to u toooooooooo!

:D

pak9 said...

kasi housemate u baca. ahaks

Post a Comment